Att handla i e-butiken

 

1. Registrering
Om det är första gången ni handlar från vår e-handelsplats väljer ni "Ny kund" efter att ha klickat på "Butik". 
Tänk på att fylla i era uppgifter så noggrant som möjligt. Beställer ni från en skola eller ett företag har ni kanske en separat  fakturaadress där även referenskod eller beställar-id ska anges. 

Den e-postadress ni väljer vid registrering blir ert användarnamn. Har ni en gemensam e-postadress på t ex förskolan så går det utmärkt att använda den. På så sätt slipper ni registrera ett nytt konto när nästa pedagog eller lärare vill beställa. Ni väljer själva lösenord och kan när som helst byta genom att gå in på "Mitt konto".

När alla uppgifter är ifyllda väljer ni "Registrera".

2. Välj varor
Välj varor genom att klicka på "köp" under produkten. Vill ni köpa fler än en av någon produkt ändrar ni det i rutan. Ni kan när som helst se vad ni lagt i kundkorgen genom att klicka på den gröna korgen högt upp på sidan. Där kan ni också ändra antal.

3. Gå till kassan
När ni känner er nöjda går ni till kassan. Där kan ni gå igenom det ni tänkt köpa och ändra om det behövs. Kontrollera att leverans- och fakturauppgifter stämmer.

4. Välj betalsätt 
Bankkort: Vi använder oss av betaltjänsten Payson som samarbetar med VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar. Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel.
Kontant: Om ni väljer att hämta era produkter på Veddestavägen 13 i Järfälla kan ni betala kontant.

Förskott: Om ni handlar privat och av någon anledning inte vill betala med kort kan ni istället välja att göra en förskottsbetalning till vårt PlusGirokonto. Ange namn samt ordernummer i meddelanderutan till betalningsmottagaren.


Faktura: Företag med registrerat organisationsnummer, skolor samt institutioner kan handla mot faktura. Betalning sker mot faktura/ PDF-faktura till PlusGiro 734685-1 eller BankGiro 5642-7768

5. Välj fraktsätt 
Paket som väger under ett kilo skickas vanligtvis med Posten.
Större paket skickas med DHL och DHL Servicepoint. Se köpvillkor.
Kunder utan rabattavtal erbjuds fraktfri leverans inom Sverige vid nettoorder > 3000 kr.

Det går också bra att hämta varor på Veddestavägen 13 i Järfälla.

6. Handla utan registrering
Det går alldeles utmärkt att först lägga önskade varor i varukorgen och sedan välja "Gå till kassan".
Ni får då tre valmöjligheter; "Logga in" ( redan kund), " Inte kund sen tidigare" och " köp som gäst".

Väljer ni att handla som gäst kommer inga kontaktuppgifter att sparas. Det innebär att nästa gång ni handlar från e-butiken måste ni skriva in era leverans- och fakturauppgifter igen.